lördag 23 augusti 2014

Ska vi flytta?

Trots att vi har en fin lägenhet har vi börjat fundera på att flytta. Vi vill komma närmare Ûsküdar hamn, då kan vi förkorta restiden till Istiklal från 1 1/2 timme till kanske bara 45 minuter. Istiklal, det är huvudgatan där både språkskolan och kyrkan ligger. Vi vill också komma närmare Elrim där vi kommer att ha arbetsrum - helst promenadavstånd.

Här finns bostadsförmedlingar i vartannat kvarter, så det är bara att stiga in och förklara vad man söker. På turkiska ;). Ibland svarar förmedlaren att han inte just nu har något sådant vi söker. Kanske det. Eller så vill han inte ha med utlänningar att göra.

I de flesta förmedlingsbyråer blir vi ändå väl emottagna. Vi blir bjudna på te och byter telefonnummer. Vi sitter och tittar på turkiska nyheter medan han ringer runt. Vi har också omgående fått titta på flera lägenheter, en del bättre, andra sämre. Några offentliga visningar förekommer inte.

En dag åkte vi runt med en bekant som talar god turkiska. Betjäningen blev ännu bättre, vi blev kringförda både hit och dit. Ja, det höll på att aldrig ta slut.
"Den rätta" har inte kommit emot ännu. Få se vad det blir - hursomhelst är det ett spännande sätt att bekanta sig med stan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar