onsdag 26 mars 2014

Kommunalval i vintertid

På söndag hålls kommunalval i Turkiet. Det handlar om att man väljer  borgmästare för hela Istanbul. Man väljer också stadsdirektör för varje stadsdel i Istanbul - för oss gäller det alltså Ûskûdar. Dessutom väljer man mindre fiskaler som förestår varsitt eget litet område i respektive stadsdel, de kallas muhtar.

Valen hörs och syns. Minibussar med fyrdubbla högtalare på taket kör runt och sprider sitt högljudda budskap både i ord och visor. Decibelgränser? Nej, såna gäller inte valpropaganda. Om två minibussar från olika partier möts skruvar de upp volymen lite extra. Man flaggar för olika partier över vägarna och i blomrabatterna. På hemresan idag stockade trafiken p g a ett litet valmöte ute på halva gatan. Alla tutade men ingen var egentligen upprörd över störningarna.
Där vi bor har vi ändå lugn och ro.

Europa övergår till sommartid natten mellan lördag och söndag. Turkiet övergår till sommartid en dag senare, natten mellan söndag och måndag. Det sägs att det beror på valen. Jag är glad att jag inte bokat något utrikesflyg på söndag...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar