tisdag 18 mars 2014

Köket

Jag börjar med att göra mig hemmastadd i köket. Många har bott här och handlat mat under åren. En hel del finns kvar på hyllorna, påsar och burkar av alla de slag. Ordboken med ut i köket. Haşlanmiş nohut, vad kan det vara? Kokta kikärter, troligtvis. Kuru maya (torrjäst) hamnar i kryddlådan tillsammans med Hamur Kabartma Tozu, som också verkar vara något slags jäsningsmedel. Och alla kryddorna...Både spännande och mindre spännande. En del påsar är helt utan text, så det gäller att lukta sig till vad det är!

Det blir säkert fler påsar och burkar under min tid här.

Dricksvatten beställer man av en firma, som hämtar flaskorna efter en halv timme, eller en timme, eller två timmar. Två gånger 19 liter till femte våningen. Tack för bärandet!

Den granna turkiska tekokaren fick vi som välkomstpresent.
Biskopinnans avskedspresent från Gamla stan i Borgå kom med: några kylskåpsmagneter, för att påminna oss i vems tecken vi är här. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar