torsdag 12 juni 2014

Ungdomar på besök



De senaste dagarna har vi haft en grupp finlandssvenska ungdomar på besök. Gruppen heter Safari 14 och är en del av Slefs ungdomsarbete. Vad roligt det har varit att få berätta om Istanbul för dem, och samtidigt märka hur förtjust man själv hunnit bli i den här staden! Idag åker ungdomarna vidare till Kenya, med rätt många plastpåsar i kappsäckarna. Innehållet i plastpåsarna inköptes i Stora basaren igår: haremsbyxor, höstrockar, turkiskt godis, presenter till mammor och pappor osv.

Jag hinner inte skriva om allt vi gjort med ungdomarna, men här är några plock. På söndagen var ungdomarna med om pingstdagens dopgudstjänst. De deltog också med några sånger under nattvarden. Efter en lite festligare lunch gick vi på Hamam, turkiskt bad. Inga bilder finns, men alla njöt!
Bilden ovan är från Büyükada, en av Prinsöarna, dit vi gjorde en heldagsutflykt i solen på måndag.
Bilden nedan är från Ûsküdars hamn på asiatiska sidan. Det var en hållplats på vägen till Elrim institutet, där vi tillbringade tisdagen och hade lite mera undervisning och information.



1 kommentar:

  1. Jag förstår så bra din iver. Det var jätteroligt att lotsa Safari 10. Fina ungdomar, inga problem! Hoppas de hittar sina platser i livet där Gud vill se dem!

    Gud med er i allt!
    Solveig

    SvaraRadera