onsdag 4 juni 2014

Gyllene Hornet

Vi har sommarlov från språkskolan och sonen på besök, så nu får vi leka turister ett slag. Härligt! Gårdagen tillbringade vi i Gyllene Hornet, den lilla vik från Bosporen som går tvärsigenom den europeiska sidan av Istanbul. Först besökte vi Rahmi M Koc muséet - ett transportmuseum för pojkar i alla åldrar. Ja, t o m jag tyckte det var intressant med gamla spårvagnar, gamla flygplan, gamla bilar och gamla båtar. Den gamla U-båten fick vi tyvärr inte gå in i.


Sedan tog vi båten till Eyüp, en stadsdel i Istanbul som räknas som islams fjärde heligaste plats. Mer om Eyüp i en senare bloggtext. Från Eyüp kan man ta linbana ( jo, riktig linbana!) upp till berget, där Pierre Loti-kaféet finns. Vilket som var Pierre Loti kaféet vet jag inte, där fanns 10 kaféer och alla hade lika fin utsikt över Gyllene Hornet.

1 kommentar:

  1. Ni vet kanske att KOÇ är honorarkonsul för Finland? (om det inte blivit ändringar) I tiderna för Finlands självständighetsdag bjuder han in alla finnar i Istanbul. Aldrig på "rätta dagen"!!?? Så var redo. Jag var endast en gång med och då var partyt i just det museum ni besökte. Inget vidare att äta, morötter och snacks men en massa att dricka starkt och litet svagare ;) Och så skulle man föra small talk och stå på benen hela kvällen, inga stolar!! Men värt att vra med en gång. Där gör man nya finländska bekantskaper, om man vill!

    Hälsn. från ett mulet, men ganska varmt Kajana, Solveig
    Nu börjar det regna!

    SvaraRadera