måndag 2 februari 2015

Sydvästlig storm

Lodos heter den, vinterstormen från sydväst. Den besökte oss i helgen med ca 30 m/sekund.
Först nöjde vi oss med att fota från vardagsrummet.


Det såg spännande ut, så vi klädde på oss och gick ut. Där var överraskande varmt! Den sydliga vinden gjorde att temperaturen steg till ca 17 grader. Inget regn. I väderleksrapporten varnades för ökenpartiklar och minsann, nu har jag sand på fönstren. Inga förbindelsebåtar gick, och inga andra heller. Bosporen som normalt är full med båtar var öde och tom.




Småbåtshamnen vi ser från fönstret var väl skyddad mot sydliga stormar. Men en båt låg mer oskyddat, den hade det gått tokigt för. 


Fåglarna sökte sig också in mot land. Den här skönheten har vi inte sett förr. Berätta gärna om du vet vad för slags fågel det är!


När stormen bedarrat började det regna, samtidigt som temperaturen sjönk. Vädret blev liksom mer normat igen idag. Jag trodde regnet skulle tvätta bort sanden från fönstren, men det verkar inte så. Jag får lov att hitta en fönstertvättare. 



2 kommentarer:

  1. Är det månne någon sorts skarv? Inte riktigt storskarven för de där klottar inte ner naturen som storskarvarna gör. Kanske du får svar från någon "fågelskådare"
    Hälsningar från ett MYCKET snörikt Kajana!

    SvaraRadera
  2. Fågeln på bilden är en ung storskarv, alltså samma art som här i Finland. Också toppskarven kan ses i Istanbul. Mvh Tomas

    SvaraRadera