måndag 27 april 2015

att möta människor

Att möta människor är vårt uppdrag. Det är jätteroligt.

I vår stadsdel har vi lärt känna bostadsförmedlaren, blomtanten, portvakten med fru, bagaren, och grönsakshandlaren. Det är lika roligt att hälsa på dem varje gång och höra hur de har det. Genom språkskolorna har vi fått många vänner.

I kyrkan möter vi både finländare och turkar som regelbundet brukar komma. De har blivit våra bästa vänner här. Och det är roligt att få möta dem. Varje gång vi är där kommer det också nya människor in genom dörren. De frågar om kyrkan, om kristendomen, om gudstjänsten .... Att få möta dem som vi ännu inte känner, känns både viktigt och betydelsefullt.

I dagarna har vi igen fått möta resenärer från Finland också. Och den här gången kom de för att träffa oss. Vilken glädje det ändå är att få möta vänner hemifrån, gå runt i stan med dem, äta med dem.

På gator och torg finns det människor - så otroligt mycket människor, att vi som kommer från ett glest befolkat land i norr,  aldrig någonsin kan föreställa sig att de är så många. Men intressant är det varje dag.

På kvällen är det skönt att dra sig hemåt och ägna sig åt det vi båda tycker om: att läsa i varsitt hörn av soffan. Då är vi gärna lite osociala ett slag. Mötena med människor kräver också att man hinner vara ensam emellan. Annars blir det för mycket av det goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar