tisdag 12 maj 2015

Bibliotekarie

Som en liten hobby har jag lovat se över Elrims bibliotek. I det lilla institutet för religionsdialog och kristen teologi finns ett bibliotek med över 1000 titlar. De flesta böcker är på turkiska, men där finns också finska, engelska, tyska och svenska böcker. Biblioteket har en stor avdelning för böcker om kristendom och en nästan lika stor avdelning för böcker om islam. Däremellan finns en tunnare avdelning som handlar om religionsdialog, dels med utgångspunkt i kristendom, dels med utgångspunkt i islam.

Det är en tid sedan någon såg till biblioteket så mitt första uppdrag blir att föra in alla nya böcker i systemet. Då måste jag sätta dem i en kategori, t.ex. kristen dogmatik eller islamsk missiologi. En del hittar lätt sin plats, för andra böcker är det mer knepigt. Den engelskspråkiga boken om Maria i Koranen sätter jag i avdelningen för islamsk dogmatik. Den turkiska boken "Har evangeliet förvanskats?" hamnar på dialogavdelningen, med underrubriken kristen apologetik.

I den islamska avdelningen finns också böcker vars titlar är skrivna med arabiska bokstäver. De är kanske skrivna på arabiska, eller farsi, eller kanske något annat språk som använder de här bokstäverna?? Skönt att någon redan katalogiserat de böckerna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar