torsdag 13 november 2014

Gästtofflor

I det här landet lämnar man ytterskorna i trappuppgången, och så får man ett par gästtofflor när man stiger in i lägenheten. Också arbetskarlar gör så!


Den här dagen har vi haft fem  gubbar här. Tre gubbar försökte under sammanlagt fyra timmar få varmvattnet att fungera i vårt badrum. Ibland ville de rådgöra med oss, men vi tyckte att de hellre skulle ringa hyresvärden. Det är trots allt han som betalar - varmvatten i badrummet är liksom standard när man hyr en bostad.

De ringde, han kom. Vi satt länge i vårt vardagsrum och drack te och småpratade med 84-åringen. Han hör lite dåligt, men han talar långsamt och tydligt så turkiskan är lätt att förstå. Och så har han ju sina 10 ord engelska! Den gamle soldaten var uppenbart nöjd över att vi inte täckt in väggmålningen av Atatürk.

Vi har faktiskt bett om att få bli bekanta med folk i anledning av vår nya bostad. Gud kan använda också brist på varmvatten som ett redskap för bönesvar.

Den femte gubben var här en kort stund, han bytte ut pumpen i vår tvättmaskin.

Nu har vi då varmvatten! Vi räknar också med att tvättmaskinen fungerar. Men vi måste skaffa fler gästtofflor. Det är genant att alla gästtofflor är upptagna när hyresvärden stiger in genom dörren!

1 kommentar:

  1. Aj, aj så roligt att se bekanta tofflor:) Tom målfläcken på den ena toffeln tycks vara kvar! Det var Mehmet som målade och hade dem på fötterna:) Hoppas ni har varmt vatten vid det här laget!
    Sevgili selamlarım, Solveig abla

    SvaraRadera